Glunderketting laat positiviteit rondgaan in jouw klas

Voor €29,75 elke schooldag, de hele schooldag door. 

Wil jij je leerlingen leren tellen...

...of wil je ze vooral leren wat écht telt in het leven? Dat ze ertoe doen, dat ze er allemaal helemaal bijhoren, dat ze zichzelf mogen zijn. Dat ze er zijn, voor zichzelf en anderen. 

Dat leer je ze niet met werkbladen of methodes. Jij wilt veel liever iets waar jouw leerlingen de hele schooldag door herinnerd worden, waar ze zelf mee gaan doen en ervaren. Jij wil ze ECHT laten voelen dat iedereen erbij hoort en dat het mooi is hoe uniek ze zijn.

Je bent wel klaar met de goedbedoelde losse flodders en zoekt iets blijvends, aansprekends en oja, ook wel fijn als het niet teveel tijd kost en uit je leerlingen zelf kan gaan komen.

Hoogste tijd voor een Glunderketting in jouw klas!

Het geheim van een positieve groep waarin je leerlingen er voor elkaar zijn? Die creëer met de juiste tools die elke schooldag vanzelf de aandacht van jouw leerlingen trekken.

vierkant voor websitesalespages
leerkrachtaanhetwerk2

Ben jij dit?

 • glundercompany

  Leerkracht op de basisschool of lager onderwijs?

 • glundercompany

  Gun jij jouw leerlingen ook zo die positieve mindset en een stevig zelfbeeld?

 • glundercompany

  Vind jij het ook zo belangrijk om je leerlingen te laten voelen dat iedereen erbij hoort en dat het mooi is hoe uniek ze zijn?

 • glundercompany

  Ben je wel klaar met die goedbedoelde losse flodders of saaaaaaie methodes en zoek je houvast voor jouw leerlingen, iets dat bijna vanzelf gaat?

Elke schooldag, de hele schooldag door.

Niet als les. Niet als methode. Glunderen is een 'state of mind'.

Wil jij ook een Glunderketting in jouw klas?

Glunderketting DIY starterskit

Ontwerp zonder titel (9)
 • glundercompany

  12 kleuren merinowol om de kralen mee te rollen

 • glundercompany

  Complete Glunderketting-maak-cursus waarin ik samen met jouw klas de Glunderketting maak.

 • glundercompany

  Naald en draad om de Glunderketting in elkaar te zetten.

 • glundercompany

  Als finishing touch de Glunderdude die de ketting helemaal af en compleet maakt.

Ik ben Matty, inspirator voor positief onderwijs

... en ik ontwikkelde voor jou en je klas de Glunderketting. Nou… om eerlijk te zijn ontwikkelde ik hem en eerste instantie voor mijn klas en mezelf. In mijn 18 jaar als Montessori-leerkracht was ik steeds op zoek naar de ultieme groepsdynamiek, naar echte connectie met mijn leerlingen en naar positiviteit. Ik wilde ze vooral zelf laten doen en oja, een beetje haalbaar alsjeblieft.

Zo ontwikkelde ik de Glunderketting. Eerst werkte ik er zelf jaren mee in mijn klas.  Merkte het effect (mijn leerlingen vroegen er 's ochtends zelf om!) en de veelzijdigheid en besloot dit te gaan verspreiden. Inmiddels werken honderden leerkrachten in Nederland en België met de Glunderketting en wordt het Glunderconcept door een flink aantal scholen omarmd. Zo zijn er het afgelopen schooljaar alleen al 3280 leerlingen gaan glunderen met de Glunderketting. Daar kan jouw klas ook nog bij!

vierkant voor websitesalespages (2)

De directie is zo enthousiast. Ze hebben gevraagd of ik dit met de hele school wil doen! 

Juf Kristie / Freinet on the MOVE (Genk-België)

glunderjuf Kristie
Zonder titel (1024 x 768 px)

Hoe werkt de Glunderketting?

De Glunderketting maak je samen met je klas: iedere leerling kiest zelf kleurtjes en maakt een eigen Glunderkraal. Deze kralen als kleine juweeltjes van individualiteit rijg je aan elkaar tot Glunderketting die niet alleen onze diversiteit viert, maar ook de kracht van eenheid belichaamt.

De Glunderketting wordt in de ochtend door de leerkracht, vergezeld van een compliment, om de nek van een leerling gehangen. De leerling kan er even mee pronken en geeft hem zelf op een zelfgekozen moment aan een zelfgekozen klasgenoot door. Ook weer voorzien van compliment.

Zo reist de Glunderketting samen met de complimenten van nek naar nek en ontstaat een heuse glundervibe in jouw klas.

Je hoeft als leerkracht enkel maar te genieten van al dat moois dat onder jouw ogen en oren ontstaat en ontwikkelt. Het gaat bijna vanzelf.

De Glunderketting symboliseert en versterkt het groepsgevoel en brengt door alle schooldagen heen een positieve sfeer in de groep. Het versterkt de autonomie van de kinderen. Een blijvende reminder voor de eenheid en diversiteit van de klas. De Glunderketting zorgt voor een rode draad van sociale ontwikkeling door het schooljaar heen. Elke dag, met de minste moeite, mooie en belangrijke zaken van het leven. Echt contact.

Ontwerp zonder titel (8)

Mijn leerlingen vonden dat onze conciërge de glunderketting had verdiend omdat hij zo behulpzaam is. Vervolgens liep onze conciërge al glunderend door de school!

Juf Sera / Basisschool De Lage Weide (Made)

'Als stille kracht

...door de klas. - Meester Wouter

De Glunderketting is:

 • glundercompany

  Krachtige symboliek van eigenheid voor ieder leerling en 'iedereen hoort erbij'

 • glundercompany

  Dagelijkse houvast en reminder van positiviteit.

 • glundercompany

  Verwondering, verbinding, veiligheid en vertrouwen.

vierkant voor websitesalespages (1)
glunderpoppetje

Of jouw school nou Kanjertraing, Blits, Kiva, de Vreedzame School of iets anders gebruikt... uiteindelijk gaat het niet om dat ene ingeroosterde uurtje of om dat ingevulde werkblad. Het gaat om wat jouw leerlingen er door de dag heen mee DOEN. De glunderkettiing laat jullie DOEN en is daarmee de perfecte aanvulling op de methode of kan gewoon los gebruikt worden. Zodat je leerlingen die knetterbelangrijke levenslessen leren. Van elkaar. 

Laat je klas maar aan mij over!  Want iedere leerkracht die een Glunderketting bestelt, krijgt toegang tot de online Glunderketting-maak-cursus. In 4 interactieve webinars (speciaal voor kinderen-jaaah echt!) 

 1. leg ik uit en ervaart jouw klas wat de glunderketting is
 2. Verdelen we de rol op glunderwaardige wijze
 3. Rollen we de glunderkralen
 4. Rijgen we de glunderketting en gaat 'ie meteen aan de slag in jouw klas. 

Deze webinars zijn steeds zo'n 20 minuten onder schooltijd én je krijgt de opname. Dus alle klassen kunnen meedoen!

Ooooh, ja zeker wel! Sterker nog, ik weet zeker dat jouw kleuters jou gaan verbazen in zelfkennis en openheid. Zij ervaren nog helemaal de magie en kunnen heel goed uit de voeten met de houvast die glunderen ze geeft. 

Ook groep 8 zit gelukkig nog vol verwondering! Ook groep 8 heeft behoefte aan houvast voor positiviteit en verbinding. Inmiddels zijn al heel veel achtstegroepen je voorgegaan en ze herinneren er 's ochtends zelfs hun leerkracht aan, zo belangrijk en fijn vinden ze het!