GlunderStart schooljaar 22-23 Creëer een krachtige, positieve sfeer in jouw klas.

Tools en trainingen om in september een start van jewelste te maken. 

Jaaah, een nieuw schooljaar ligt voor je!

Je hebt zin om er een heerlijk jaar van te maken. Om jouw leerlingen vooral te leren wat echt telt in het leven. Dit kan niet volgens rooster, niet als les. Jij wilt veel liever iets waar jouw leerlingen de hele schooldag door herinnerd worden, waar ze zelf mee gaan doen en ervaren. Jij wil ze ECHT laten voelen dat iedereen erbij hoort en dat het mooi is hoe uniek ze zijn. Je bent wel klaar met de goedbedoelde losse flodders en zoekt iets blijvends, aansprekends en oja, ook wel fijn als het niet teveel tijd kost en uit je leerlingen zelf kan gaan komen.

Hoogste tijd voor een GlunderStart met jouw klas!

Het geheim van een positieve groep waarin je leerlingen er voor elkaar zijn? Die creëer je in de eerste weken van het schooljaar. En daarna hou je de sfeer vast met de juiste tools die elke schooldag vanzelf de aandacht van jouw leerlingen trekken.

Omdat een GlunderStart jouw klas helemaal aan het rollen krijgt. Bijna letterlijk.

Ontwerp zonder titel (1)
leerkrachtaanhetwerk2

Ben jij dit?

 • glundercompany

  Ben jij leerkracht op de basisschool of lager onderwijs?

 • glundercompany

  Gun jij jouw leerlingen ook zo die positieve mindset en een stevig zelfbeeld?

 • glundercompany

  Vind jij het ook zo belangrijk om je leerlingen te laten voelen dat iedereen erbij hoort en dat het mooi is hoe uniek ze zijn?

 • glundercompany

  Ben je wel klaar met die goedbedoelde losse flodders en zoek je iets blijvends, aansprekends? En oja, ook wel fijn als het niet teveel tijd kost en uit je leerlingen zelf kan gaan komen.

Elke schooldag, de hele schooldag door.

Niet als les. Niet als methode. Glunderen is een 'state of mind'.

Wil jij ook glunderen in schooljaar 22-23?

juf-annika

Ik heb mijn hele school aangestoken
met de Inspiratietools van Matty.
Er waait een positieve wind door de school!

Juf Eva / Basisschool 't Paviljoen (Ossendrecht)

Ik ben Matty, inspirator voor positief onderwijs

... en ik ontwikkelde voor jou en je klas deze Glundertools. Nou… om eerlijk te zijn ontwikkelde ik ze in eerste instantie voor mijn klas en mezelf. In mijn 18 jaar als Montessori-leerkracht was ik steeds op zoek naar de ultieme groepsdynamiek, naar echte connectie met mijn leerlingen en naar positiviteit. Gaandeweg ontwikkelde ik de Glunderketting, de Glunderjournal en samen met Greetje Schatgravers.

Eerst werkte ik er zelf jaren mee in mijn klas. Merkte het effect en de veelzijdigheid en besloot dit Glunderconcept te gaan verspreiden. Inmiddels werken honderden leerkrachten in Nederland en België met de Glundertools en wordt het Glunderconcept door een flink aantal scholen omarmd. Zo zijn er het afgelopen schooljaar alleen al 3280 leerlingen gaan glunderen met de Glunderketting. Komend schooljaar kan jouw klas daar ook bij zijn.

Wat zijn glundertools?

Glundertools zijn veelzijdige hulpmiddelen voor in de klas die integraal door de schooldag heen gebruikt worden om leerlingen te doen groeien en glunderen.

 • webwinkel glunderketting

  glunderketting

  Laat jouw leerlingen zelf de hele schooldag door complimenten doorgeven. 

 • schatgravers aanbodpagina_edited-1

  schatgravers

  Oneindige inspiratiebron met 227 kaartjes voor zelfvertrouwen, positieve mindset en verbinding. 

 • glunderjournal aanbodpagina_edited-1

  glunderjournal

  Creëert eenvoudig en licht een (school)dagelijkse routine van zelfzorg voor de leerkracht. 

Zonder titel (1024 x 768 px)

Wat is glunderen?

glun·de·ren (glunderde, heeft geglunderd)

vanuit je tenen voelen wie je bent en je daarmee krachtig, compassievol en met hartjesogen handhaven in de hectiek van de wereld

Omdat glunderen, groepsverbinding en veilige sfeer niet te leren is uit boeken. Wel door er vanaf de start van het schooljaar op een eenvoudige en blijmakende manier mee te gaan DOEN. Welke leeftijd je leerling ook hebben. Van groep 8 of zesde leerjaar tot kleuters en alles daartussen.

Schooljaar 22-23 kun jij met jouw klas glunderen met jouw eigen ideale mix van concrete tools en inspiratie via webinars of zelfs live (online) cursussen met jouw klas. Waar jullie elke schooldag plezier van hebben, en het kost je echt bijna geen tijd.

De directie is zo enthousiast. Ze hebben gevraagd of ik dit met de hele school wil doen! 

Juf Kristie / Freinet on the MOVE (Genk-België)

glunderjuf Kristie

Hoe kun jij glunderen met je klas of school?

Ontwerp zonder titel (8)

Mijn leerlingen vonden dat onze conciërge de glunderketting had verdiend omdat hij zo behulpzaam is. Vervolgens liep onze conciërge al glunderend door de school!

Juf Sera / Basisschool De Lage Weide (Made)

glunderpoppetje

Ja, juist! Dit is de slimste manier om aan de   Gouden Weken te doen. Met de glundertools start je niet alleen verbinden en vol zelfvertrouwen, je kunt er ook nog eens elke schooldag op terugpakken. In de gratis webinar Glunderstart je Schooljaar krijg je  eenvoudige, speelse en effectieve werkvormen. 

Of jouw school nou Kanjertraing, Blits, Kiva, de Vreedzame School of iets anders gebruikt... uiteindelijk gaat het niet om dat ene ingeroosterde uurtje of om dat ingevulde werkblad. Het gaat om wat jouw leerlingen er door de dag heen mee DOEN. De glundertools laten jullie DOEN en is daarmee de perfecte aanvulling op de methode of kan gewoon los gebruikt worden. Zodat je leerlingen die knetterbelangrijke levenslessen leren. Van elkaar. 

Ja, dat kan zeker! Bij iedere glundertool zit een korte gebruikaanwijzing en ik neem je er helemaal in mee. Je gaat helemaal vanzelf ervaren wat glunderen doet met leerlingen.

Laat je klas maar aan mij over!  Want iedere leerkracht die dit schooljaar een glunderketting bestelt, krijgt van mij een uitnodiging voor de live online minicursus. In 4 interactieve webinars (speciaal voor kinderen-jaaah echt!) 

 1. leg ik uit en ervaart jouw klas wat de glunderketting is
 2. Verdelen we de rol op glunderwaardige wijze
 3. Rollen we de glunderkralen
 4. Rijgen we de glunderketting en gaat 'ie meteen aan de slag in jouw klas. 

Deze webinars zijn steeds zo'n 20 minuten onder schooltijd én je krijgt de opname. Dus alle klassen kunnen meedoen!

Ooooh, ja zeker wel! Sterker nog, ik weet zeker dat jouw kleuters jou gaan verbazen in zelfkennis en openheid. Zij ervaren nog helemaal de magie en kunnen heel goed uit de voeten met de houvast die glunderen ze geeft. 

Ook groep 8 zit gelukkig nog vol verwondering! Ook groep 8 heeft behoefte aan houvast voor positiviteit en verbinding. Inmiddels zijn al heel veel achtstegroepen je voorgegaan en ze herinneren er 's ochtends zelfs hun leerkracht aan, zo belangrijk en fijn vinden ze het!