Schatgravers WorkshopDag 10 juni in Bergen op Zoom

Dompel je de hele dag onder in Schatgravers en speel, speel, speel!

Met extra ExpertWorkshops over hoogbegaafdheid, perfectionisme en hoogsensitiviteit. 

Je kent Schatgravers

... en weet dat dit een spel is dat je alle kinderen gunt: een stevig zelfbeeld, verbinding en klein geluk kunnen ervaren. 

Je weet dat je er nog zoveel mee kunt, dat je op een speelse manier nog krachtiger die positiviteit en lichtheid kunt bereiken met die heerlijke kaartjes, maar hoe? Hoe haal je dat er allemaal uit? 

Op de Schatgravers WorkhopDag gaan we het samen vooral DOEN. Beleven, zodat je het daarna door kunt geven.  De spelvormen die we deze dag gaan doen zijn multi-inzetbaar in zowel groepen als individueel. Eenmalig of in een heel traject of workshopreeks. Daar kun je mee vooruit!

IMG_8361
schatgravers-spelen-600x600

Ben jij dit?

 • Schatgravers logo R

  Ben jij (zorg)leerkracht(ondersteuner), kindercoach, -therapeut, -yogadocent, -ergotherapeut, logopedist of RT-er?

 • Schatgravers logo R

  Jij wéét hoe belangrijk positieve beleving, zelfinzicht en eigen wijsheid zijn.

 • Schatgravers logo R

  Werk je graag met Schatgravers en wil je er graag nog meer uit halen?

 • Schatgravers logo R

  Wil jij dat de kinderen waar jij mee werkt, de wereld om zich heen licht, vastberaden en vol vertrouwen bekijken.

'Ik wist niet dat ik zoveel kon met één doosje.'

- Linda van Opstal, KBS Pontus -

Wil jij ook ontdekken wat jij allemaal met dat ene doosje kan?

Basis Workshopdag, van 10.00 uur tot 13.30 uur door Matty

vierkant voor websitesalespages (8)
 • Icon-2

  Spelen, beleven en doen. Verschillende spelvormen en combinaties waardoor jij allerlei ideeën krijgt, om direct toe te passen.

 • Icon-2

  Je ontdekt o.a. verschillende facetten met de schatkaarten en karweikaarten. Lekker praktisch en interactief.

 • Icon-2

  Deelname inc. lunch €175,00

Speel en beleef Schatgravers terwijl je achtergrondinformatie en inspiratie krijgt.

ExpertWorkshops door Schatgravers Licentie Trainers

aanvullend 2 rondes met ExpertWorkshops.
ronde 1: 13.45 uur-15.00 uur
ronde 2: 15.30 uur-16.45 uur
Deelname facultatief, €35,00 per ExpertWorkshop
Deze worden gegeven door Schatgravers Licentie Trainers met ruime ervaring in Schatgravers en hun eigen expertise.

IMG_9366

Hoe zit dat met die kaartendecks?

Schatgravers  bestaat uit 107 schatkaarten en 120 karweikaarten met allemaal een eigen functie en uitwerking.

Door er veel mee te werken in coaching, klassen en bij trainingen ontstonden constructieve, dynamische en oplossingsgerichte combinaties. Zowel korte als lang. Deze spelvormen zijn bijna allemaal in te zetten in groepen en individueel. Door er zelf mee aan de slag gaan, leer je het het spel van binnen en van buiten kennen. 

Na deze WorkshopDag kun jij de juiste combinaties en spelvormen inzetten in je praktijk, in je klas en bij trainingen en workshops. Jij weet jij welke spelvormen jij kunt gebruiken en hoe je ze met jouw doelgroep en groepsgrootte kunt doen. 

Bij deze WorkshopDag krijg jij:

 • Schatgravers spelen en beleven zodat jij zelf voelt en merkt wat het met je doet en dat door kunt geven.

 • Samen spelen met Matty, onze SchatgraversExperts en andere Schatgravers en -gravinnen. Dat wordt één grote inspiratie!

 • Handouts: Handige overzichten, uitgeschreven spelvormen, lijstjes met vragen en werkbladen om in te vullen.

 • Heerlijke lunch, lekkers en koffie, thee en (fruit)water.

 • Goodiebag met leuke Schatgravers-gadgets, poster en kaarten.

schatgravers-kaarten-600x600
glunderpoppetje

Had jij ook deze vraag?

Ja, dat kan zeker! Deze WorkshopDag is voor newbies ervaringen. Op deze WorkshopDag leer je deze spelvormen, en ga je ook ervaren wat de spellen allemaal 'doen'. 

Dit is de eerste keer dat de WorkshopDag in deze vorm gegeven wordt. Momenteel staat er nog niets anders gepland. Ja, ik speel met de gedachte op dit vaker te doen. Ben er nog totaal niet zeker van en beloof niks.

Nee, deze dag komt niet meer terug. Want als (!) deze dag nog terugkomt, zal het met andere ExpertsWorkshops zijn.

De SchatgraversWorkshopdag op 10 juni is met ExpertWorkshops over hoogbegaafdheid, perfectionisme en hoogsensitiviteit. Als je echt heel graag meer over deze vakgebieden wilt weten, schuif dan alles opzij en zorg dat je erbij bent. Deze dag is uniek!

Geen probleem! Schatgravers kun je eenvoudig bijbestellen in het bestelproces. Het wordt dan direct naar je verzonden. 

Zeker weten wel! Deze WorkshopDag is voor newbies en ervarelingen. Op deze WorkshopDag speel je zelf en met anderen, krijg je heel veel inspiratie over hoe je het óók nog kunt spelen en kun jen met de ExpertWorkshops lekker veel verdieping opdoen. 

 

 
De ochtendworkshop zal ook zeker heel veel nieuwe ideeën en inzichten geven, ook als je al genoeg van Schatgravers weet. Dat durf ik te garanderen door alle live trainingen die ik regelmatig geef en hoe fijn de deelnemers het vinden om dan echt samen met andere professionals te spelen. Elke keer opnieuw. 
 
De ExpertWorkshops kunnen daarna direct de diepte ingaan, omdat alle deelnemers er de de werkvormen, kennis, ervaring van de ochtend in zich hebben. Oftewel: de workshops in de namiddag zijn echt een aanvulling op de ochtend en daarom alleen toegankelijk voor wie er de hele dag bij is. 
 

De spelvormen en combinaties zijn bijna allemaal meer-dan-geschikt om met de hele klas of groep te doen. Je hebt ook steeds maar 1 speldoos nodig, al speel je het met 30 personen. Houdt het lekker overzichtelijk!

Schatgravers draagt direct bij aan de behalen van schoolprestaties:

 • Schrijfvaardigheid:. Door het spelen van het spel worden leerlingen aangemoedigd om hun eigen kwaliteiten en die van anderen te beschrijven en te waarderen. Dit kan leerlingen helpen om meer zelfbewust te zijn en zich beter te kunnen uitdrukken in geschreven teksten.
 • Taalontwikkeling: door het aanbieden van nieuwe woorden en begrippen. Door de kaarten in het spel te lezen en te bespreken, kunnen leerlingen hun woordenschat vergroten en hun begrip van de betekenis van woorden en begrippen verbeteren.
 • Sociale taalvaardigheid: Schatgravers kan ook helpen bij de ontwikkeling van sociale taalvaardigheid, zoals het leren geven van complimenten, het geven van feedback en het voeren van gesprekken. Door het spelen van het spel worden leerlingen gestimuleerd om actief te communiceren met elkaar en om hun gevoelens en gedachten te uiten.

 

Schatgravers draagt indirect bij aan het  behalen van schoolprestaties door:

 • Vergroten van het zelfbewustzijn van leerlingen. Door het ontdekken en waarderen van hun eigen kwaliteiten en die van anderen, kunnen leerlingen meer zelfvertrouwen en motivatie krijgen om te leren en zich verder te ontwikkelen.
 • Het ontwikkelen van de samenwerkings- en communicatievaardigheden van leerlingen. Door het spel in groepjes te spelen, kunnen leerlingen leren om samen te werken, te overleggen en te communiceren met elkaar. Deze vaardigheden zijn belangrijk voor het begrijpend lezen en begrijpen van complexe teksten en voor het schrijven van samenhangende teksten.

 

Het spelen van Schatgravers kan een waardevolle aanvulling zijn op het reguliere onderwijsprogramma en kan bijdragen aan een positief en veilig klimaat in de klas, waarin leerlingen zich goed voelen en zich optimaal kunnen ontwikkelen.