GlunderLeerkracht (zelfst. nw. de- m/v): invaller die positiviteit in klassen strooit.

Jij bent leerkracht en wil niets liever

...dan een hele dag in klassen zijn en dat kinderen zichzelf leren kennen.
 
Je zou kinderen kunnen leren tellen, maar veel liever leer je ze wat telt in het leven. Geef je levenslessen mee.  
 
Je wilt dat ze hun talenten en schatten ontdekken. Dat ze zelfvertrouwen ontwikkelen.
 
Dat ze rust en ruimte ervaren om er voor elkaar te zijn. Zich veilig voelen op school, in de klas. Met zichzelf en elkaar. 
 
Dat ze een hele schooldag lang vaardigheden ontwikkelen om op zichzelf terug te vallen als het soms eens pittig wordt. Een dag vol positiviteit voor al die kinderen. Om klein geluk te herkennen als het daar is.

Je wilt bezig zijn met datgene wat jou energie geeft: kinderen bewust laten worden van hun eigen kracht. Van elkaar.

Je geniet ervan om kinderen te zien groeien bij de complimenten die ze krijgen, om ze zekerder te zien worden in het ontvangen en geven van complimenten. Ze te laten voelen om gezien te worden in wie ze zijn.

Daarom wil jij er zijn: een ervaren, bevlogen leerkracht die zich voluit richt op glunders en deze rond strooit, in al die verschillende klassen.  

 
Matty

Heb jij zin om hele schooldagen te glunderen in klassen?

 • glundercompany

  Als invalleerkracht (mijn lievelings!) of met de klassen van school of jouw eigen klas. Of een combi van dit alles!

 • glundercompany

  Je werkt de hele schooldag spelenderwijs met de klas aan positieve mindset, zelfvertrouwen en verbinding. 

 • glundercompany

  Je ontwikkelt een volledig en gevarieerd dagprogramma voor verschillende groepen van de basisschool.

 • glundercompany

  Je geeft leerlingen een schooldag vol positiviteit en leert ze vaardigheden voor het leven.

We hebben niet gewerkt. Maar zo veel geleerd vandaag! - Robin, leerling groep 5

Wil jij ook glunderen in klassen?

vierkant voor websitesalespages (8)

Ik ben Matty,

18 jaar leerkracht-ervaring in alle groepen van de basisschool. Voor mij draait een dag in de klas om het creëren van een veilig, vertrouwd gevoel waarin leerlingen volledig zichzelf zijn. Waarin gegroeid, gelachen en gevoeld wordt.

Om dat te verwezenlijken, ontwikkelde ik als leerkracht handige en praktische tools die ikzelf jarenlang in mijn klas gebruikte: o.a. Schatgravers en de Glunderketting. Vandaag de dag werken duizenden leerkrachten en nog meer leerlingen in Nederland en België met mijn tools, inspireer ik dagelijks leerkrachten en scholen en geef ik trainingen aan leerkrachten en klassen.

Eind 2022 ging ik weer opnieuw in klassen werken. Invallen, maar wel alleen met Schatgravers en de Glunderketting. En realiseerde met dat dít dus precies was waarom ik 4,5 jaar geleden de klas uit ging: omdat ik glunders wilde verspreiden. Niet alleen in mijn klas, maar over veel meer kinderen. Inmiddels heb ik meer dan 20 klassen beglunderd. Een dikke 400 namen uit mijn hoofd geleerd (en een dag later weer vergeten). Digiborden aangekregen (ze werken écht overal anders-aaargh!). Dagplanningen weggewist en opgevuld met glunders (‘gaan we echt niet werken?’ ‘Nee!’)

Als Glunderleerkracht combineer ik die expertise en ervaring om met klassen te werken aan zelfvertrouwen, geluk, groepsdynamiek en verbinding. En ja. Het is zo leuk als het lijkt. En ja. Ze worden er blij van. En ja. Jij kan dit ook. Omdat ik hier heel veel vragen over krijg en omdat ik snap dat jij dit óók wil doen en omdat dit knetterhard nodig is, ga ik een team van GlunderLeerkrachten bouwen. Zo kan de rest van Nederland en België ook beglunderd worden.

Extra bij GlunderLeerkracht-de online training

Als GlunderLeerkracht maak ik uitsluitend gebruik van Schatgravers en de Glunderketting in mijn lessen. Ik integreer ze op verschillende manieren gedurende de hele dag, en het blijft altijd boeiend en dynamisch. Het is handig voor jou om te weten welke spel- en werkvormen ik hanteer, zelfs als je andere tools of spellen wilt gebruiken om te glunderen in de klas - want jouw eigenheid wordt van harte toegejuicht.

Bij deelname aan de training krijg je 3 maanden lang volledige toegang tot:
 • schatgravers aanbodpagina_edited-1

  SchatgraversSpelvormen

 • glundercompany

  Basis Glunders in de Klas

 • SchatgraversRegenboog logo_vierkant

  SchatgraversRegenboog

Na afloop krijg je de mogelijkheid om deze trainingen tegen gereduceerd tarief te verlengen.
Glunder Company-46-r

Live Meetings

6 live meetings van ongeveer een uur, afwisselend op avonden en woensdagmiddag waarin we samen onderzoeken

 • Wat jij precies wilt (Invallen? Jouw collega's beglunderen? Workshops? Allemaal?)
 • Hoe jij echt voor het glunderen kunt gaan staan
 • Wat jouw GlunderProgramma zal zijn
 • Hoe jij aan glunder-opdrachten komt
 • Wat scholen/leerkrachten/leerlingen eraan hebben om jou in te zetten.

Na de training volgen nog 3 gezamenlijke online meetings in onze Virtuele Teamkamer waarin we kijken hoe het met je gaat en wat je nodig hebt om lekker aan de gang te gaan of blijven. 

IMG_9366
vierkant voor websitesalespages (10)

glunderpoppetje

Had jij deze vraag ook?

Dat weet je niet zeker. Maar scholen hebben invallers nodig en staan om positiviteit te springen, dat weet je wel. Jij hoort van mij precies hoe ik dit aangepakt heb (vond ik superspannend) en samen brainstormen we over de perfecte aanpak voor jou. 

Er zijn zoveel mogelijkheden! Zonder lesbevoegdheid kun je via andere wegen (hartstikke legaal 😄!) zelfs als invaller aan de slag, maar ook ter ondersteuning van de leerkracht, steeds voor bijvoorbeeld een uur. In de live meetings en in  de GlunderAcademie laat ik je de mogelijkheden weten en denken we samen mee over jouw kansen. 

Dat kan zeker! Op de InspiratieDag stellen we jouw ideale dag samen die jij meteen kunt uitvoeren. 

Om eerlijk te zijn dacht ik tot een half jaar geleden dat dit in Nederland niet eens mogelijk was. Tot ik het ging uitzoeken. Blijkt het gewoon wel te kunnen en er ook nog eens een flinke behoefte vanuit scholen te zijn.

Ik ken alleen de Nederlandse regelgeving. Hoe dit in Belgie zit qua regelgeving, mag jij gaan uitzoeken samen met de andere Belgische (aspirant-)GlunderLeerkrachten. Ik koppel jullie en geef suggesties, jullie gaan samen op onderzoek. Kunnen jullie samen gaan pionieren, zal zeker wat moois opleveren! 

Als je al 2 of meer trainingen gevolgd hebt, krijg je inderdaad korting. Mail me even om jouw persoonlijke korting te kunnen geven.